U bent hier

Home

Jeugdwerking

Hé, jij daar,                                                                 

Ja jij,

Ben jij ook tussen de 5 en de 18 jaar oud ?  Ja?   En ben jij eigenlijk ook erg geïnteresseerd in die postzegels?   

Oh, je weet niet goed hoe je daaraan moet beginnen?

Wel, dan ben jij natuurlijk ook van harte welkom op onze maandelijkse bijeenkomsten.

Iedere vierde zondag van de maand komen we samen in school van het HIVSET tijdens de Binkse Ruilbeurs van 9.30h tot 11.30h.,  behalve in de maanden juli en augustus, want dan gaan we met vakantie.

Op die bijeenkomsten komen verschillende onderwerpen aan bod: soorten zegels, afstempelingen, gomsoorten….    Maar we werken ook aan een eigen verzameling: eerst met voorbeeldbladen en stilaan werken we ons eigen thema uit: een beeldverhaal met postzegels.  Om hier alle finessen van te leren, werken we met de groep ook aan groepsverzamelingen met allemaal materiaal van de club. Hoe we dit aanpakken kan je dan nadien ook met je eigen themaverzameling doen.

Je ziet: postzegels verzamelen is niet alleen verzamelen maar er komt heel wat meer bij kijken, wat het boeiend en leerrijk maakt. 

Vaak doen we ook een tussendoortje.  Zo knutselen we ook filatelistische spelen in elkaar zoals een aangepaste sjoelbak, een kwartet met postzegelmateriaal,  een  memospel,... Af en toe worden we al eens uitgedaagd voor een één tegen allen, of een andere kwis  waarmee we dan mooie prijsjes kunnen winnen.

 

Dus, begint het al te kriebelen, kom dan gerust eens kijken en meedoen. 

 

De data van de beurzen vind je onder de link kalender.

Foto's